Monako 2008


Monako 2008
(aneb auta umírají v Dachau)

foto_01Koncem roku 2007 se začalo domlouvat jarní polítání v Monaku. Plánování našich leteckejch výjezdů se začíná stávat folklórem :-) . Chvilku je lidí moc, pak zase málo. Jarda si bohužel vybral svůj díl smůly ještě před odjezdem, když si polámal palec a pak ještě manželce záda :-( .

Nakonec jsem přeci jen vyrazili v pátek 14.3.2008 ve třech (Jana, Sobič a já). Předpověď pro Monako jakš takš, všude jinde na pikačů.

foto_02

Cesta pěkně odsejpá až kousek za Mnichov. Při průjezdu tunelem nám bez varování umírá Astřička. Pak následuje odtah z dálnice, pokus hošanů v servise o oživení, depresivní prohlídka Dachau a nakonec dovoz Sobičova Focuse a odtažení mrtvolky do Čech. S jednodenním zpožděním jsme nakonec dorazili do Monaka.

foto_03Neděle byla ještě neletová, sice sluníčko, ale foukalo tak nějak přespříliš. Zkoušíme odjet do Sospelu, ale lítat se tam taky nedá. Od pondělí se počasí umoudřuje a je letovo až do pátku, kdy se podle čtvrteční předpovědi v pátek odpoledne počasí kazí a je opravdu windy.

foto_04Lítání v Monaku nás nadchlo, je tam krásný polítání s pohledem na moře a Monte Carlo, svahovačka s uchem těsně u hotelu „V“ má taky něco do sebe. Luxusní startovačka na Monte Gros, přistávání a veget na pláži prostě pohoda.

Omrkli jsme i krásnou horskou oblast Guordon. Bohužel jsme tam přeletový počasí nechytli, ale polítání tam stálo taky za to.

Když pominu smolnej průběh cesty, tak to bylo prostě paráda!

Gogo

  1. #1 j 06.12.2009

    Upozorňuji čtenáře, že manželka si záda zranila sama !!! Fakt…

(nebude zveřejněn)

  1. Zatím žádné zpětné odkazy.